Mart Ayı Etkinlikleri: Mesnevi'den Hikayeler

Mart Ayı Etkinlikleri: Mesnevi'den Hikayeler

09.04.2024 432

Dilimizin Zenginlikleri Projesi MartAyı Faaliyetleri:

  • Mart ayı içerisinde, Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilerle birlikte "Mesnevi'den Hikayeler" sınıf ortamında incelendi. Öğrencilerin eser hakkındaki ilk izlenimleri ve düşüncleri paylaşılarak eleştri ortamı oluşturuldu.
  • Bütün sınıflarda "Mesnevi'den Hikayeler" akıllı tahta aracılığıyla öğrencilerle birlikte okundu. Böylece hikayeler öğrenciler tarafından kavrandı.
  • Sınıflarada "Anlamını Bul Ektinliği" yapılarak öğrenciler, eserin içeriğini anlama ve yorumlama yeteneklerini geliştirmeye teşvik edildi.
  • Sınıflarada "Kare Bulmaca " etkinliği yapılarak öğrenciler, okuduğunu anlama ve kavrama yeteneklerini geliştirmeye teşvik edildi.
  • Sınıflarada "Öykü Kartları hazırlama" etkinliği yapılarak öğrenciler, anlatım ve kendini ifade etme yeteneklerini geliştirmeye teşvik edildi.
  • "Mevlana'nın Yedi Öğüdü " panosu oluşturuldu. Öğrencilerin boyama etkinliğiyle okul panosu zenginleştirildi.

Mart ayında gerçekleştirilen Dilimizin Zenginlikleri Projesi faaliyetleri, öğrencilerin dilin zenginliklerini tanıma ve kültüre değerlerimizi benimseme konusundaki hedeflere uygun bir şekilde ilerledi. Öğrencilerin ilgisini çekecek etkinliklere odaklanarak projeden elde edilen sonuçlar öğrencilerin projeden etkili bir şekilde yararlandığını ve amaçları benimsediğini göstermektedir.

09-04-202409-04-202409-04-2024